• BIJZONDER
  • BETAALBAAR
  • HANDGEMAAKT
  • SNELLE LEVERING
  • UNIEKE ARTIKELEN
WEBWINKEL » GLAS IN LOOD / GLASPANELEN

Glas in lood een prachtige vorm van glas kunst

 

Glas in lood is een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodprofielen.

In een eenvoudige uitvoering vormen de loodprofielen een rechthoekig raamwerk waarin stukken blank vensterglas gevat zijn.

Glas in lood werd destijds gemaakt omdat een raam uit één stuk glas niet te maken viel. Glas in lood leent zich echter uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen.

Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen.

De glas in lood ramen in kerken zijn vaak vervaardigd in gebrandschilderde ramen voorzien van figuren en taferelen.

Jewels Delight vervaardigd ook glas in lood in mindere mate ramen en deuren maar meer reparatie van glas in lood en het maken van wand-raamdecoratie en raamhangers in glas in lood uitvoering.

Het in het lood zetten of ook wel “verloden” van een glas in lood object is een secuur werkje. Met name glas in lood voor buiten werk dient goed gesoldeerd en gekit te zijn voor waterdichtheid. Sommige glas in lood ramen dienen dan ook verstevigd te worden voor wind en storm.

 

>>> Voor informatie over een product klik op de foto <<<*** ONDERSTAANDE GLASPANELEN ZIJN VERKOCHT ***


Zeer uitgebreide mogelijkheden uit eigen atelier

 

Jewels Delight houd het bij voornoemde glas in lood werken en heeft een uitgebreide keuze in de webwinkel.

Bent u ook op zoek naar een stukje nostalgie bekijk dan ook eens onze mooie raamhangers van glas in lood. Zeker gecombineerd met een glas decal  of een handgeschilderd motief is een fraai product uit ons glas atelier.

Voor glas in lood klein maar fijn moet u ook bij Jewels Delight zijn!