• Bijzonder
  • Betaalbaar
  • Handgemaakt
  • Snelle levering
  • Unieke artikelen

Tiffany wereldwijd bekend om zijn glaskunst

In het glasatelier van Jewels Delight worden de mooiste creaties in glaskunst vervaardigd. Door de vele kleurvariaties in de glasplaatjes is het mogelijk de meest schitterende ramen van glas-in lood, Tiffanylampen, raamdecoraties, wanddecoraties etc. te maken.

Bijvoorbeeld Tiffany lampen werden tussen 1800 en 1900 in New York gemaakt. Deze techniek werd door Dhr.Tiffany in de glaskunst geïntroduceerd  door plaatjes glas d.m.v. koperfolie aan elkaar te solderen. Dit was het ei van Columbus, op die manier werden de lampen ook minder zwaar dan wanneer zij in glas in-lood werden gezet.

Een origineel exemplaar uit die tijd is niet te koop onder de 10.000 euro! Gelukkig bent u bij Jewels Delight glaskunst veel minder kwijt voor dezelfde kwaliteit.

Werkwijze is een tijdrovende zaak

Het monteren van een Tiffany lamp b.v. is een tijdrovende bezigheid, het glas word op maat gesneden, geslepen, in de folie gezet, gemonteerd, gesoldeerd, gepatineerd en behandeld met een anti-oxyde.

Indien men de totale tijd van vervaardiging van b.v. een plafondlamp zou nemen (ca. 2-3 weken) en deze zou doorberekenen met materiaalkosten worden deze Tiffany lampen een kostbare zaak.

Bij Jewels Delight bezien wij onze glaskunst als een prachtige hobby en vind u al een echte handgemaakte lamp voor minder dan 300 euro! Van al onze glaskunst vind u maar 1 exemplaar en zijn daarmee uniek.

Door de soldeerverbindingen van de lampen te patineren, meestal in patina zwart, komen de prachtige kleuren volledig zijn recht en levert een fraai kleurenspel op.

 

>>>Voor meer informatie over een product klik op de foto<<<Unieke glaskunst met zorg en liefde gemaakt 

 

Glaskunst uit ons glasatelier bestaat uit decoratie glaskunst, lampen glaskunst, raamdecoratie glaskunst, suncatcher glaskunst, wanddecoratie glaskunst, glasornamenten teveel om op te noemen!

Bij aanschaf van glaskunst uit het glasatelier van Jewels Delight bent u verzekerd van een uniek glas product.

Wij besteden uiterste zorg aan de uitvoering van onze glaskunst en verzending word in breukvrije verpakking verzorgd.

Kijkt U ook even naar andere glaskunst producten in onze webwinkel, zoals raamhangers, mini-glaskunst, etc.

Tevens kunnen wij uw opdrachten voor het maken van glaskunst vrijblijvend van advies voorzien en uitvoeren naar wens.

Voor glaskunst groot of klein moet u toch bij Jewels Delight zijn!