TECKELS

 

Dit windlicht met de 3 Teckels (langharig, kort harig en ruwharig) en hondenpootjes klinkt schattig. De doorzichtige afbeeldingen zorgen ervoor dat je, wanneer je een kaarsje in het windlicht plaatst, de Teckels en pootjes ziet branden. 🕯️

En het is super leuk dat je het ook voor andere doeleinden kunt gebruiken, zoals het bewaren van kleine spulletjes, als pennenhouder of zelfs voor hondenkoekjes! 🐾

Als je geïnteresseerd bent in meer Teckel-gerelateerde items, raad ik je aan om ook naar de kleine Tiffany Teckel te kijken. 

Zie ook onze kleine Tiffany Teckel. TIFFANY TECKEL

 

Lees meer »

COMBINEREN MAAR !

Persoonlijk vind ik het er leuk staan, het dragen van meerdere kleine armbandjes . Er zijn inmiddels verschillende gemaakt van satijnkoord i.c.m. schuifkralen en ook Miyuki kraaltjes zijn gebruikt.

Alle armbanden hebben een schuifknoop dus passen ze altijd.

Ze kosten €8,= per stuk en verzenden is €2,25.

Vanaf €15,= is het gratis verzenden !

 

Lees meer »

IRISEREND GLAS

 

In verschillende artikelen zoals onze Kerst engeltjes wordt er gebruik gemaakt van Iriserend glas, maar wat is het?

Er zit aan 1 kant van het glas een speciale laag die een soort regenboogeffect geeft.

De kleuren van het glas veranderen wanneer je vanuit verschillende hoeken en lichtinval naar de kleuren kijkt. Het heeft hetzelfde effect als b.v. bellen blazen en een olievlek.

Het is moeilijk om te fotograferen en geeft niet echt het juiste effect maar het is echt heel mooi om te zien.

 

Lees meer »

DE COE VAN GLAS

Het fusen van glas is iets ingewikkelder dan gedacht.

Glas zet uit bij verhitting. Het krimpt bij afkoelen. De mate waarin iets uitzet wordt uitzettingscoëfficiënt genoemd. In het Engels wordt dit afgekort tot COE (Coëfficiënt Of Expansion).

Glas is verkrijgbaar in platen, frit (korrels in diverse maten verkrijgbaar) poeder, stringers (dunne staafjes), Murrini (staafjes met een patroon), noodles, stripes en meer. Dit is slechts een kleine greep van producten die gefused kunnen worden.

Wij gebruien het meest coe 96 of 90 en deze gaan NIET samen. Er zijn meer coe's  dus is het zaak om je glas goed apart te houden van elkaar.

Dan is erg nog het fusen in de oven, een full fuse, tack fuse of contour fuse. Deze hebben allemaal een verschillende stookprogramma waarbij het merk glas ook nog een rol speelt.

Bij ons gaat het echt niet altijd goed. Oefening baart kunst !!

 

Lees meer »

CADEAU IDEEËN NODIG ?

De feestdagen komen er weer aan en voor vele is het moeilijk het juiste cadeautje te vinden en kopen. 

Wij hebben een webwinkel vol leuke artikelen, allemaal handgemaakt dus weet je zeker dat je nooit met hetzelde cadeau aan komt.

Van glas in lood tot sieraden, je vind het allemaal bij Jewels Delight..

Eind november komt de Kerstpagina online en ook daar zijn leuke producten te koop.

Houd de Facebook pagina in de gaten !!

Mocht je vragen hebben of wensen neem gewoon geheel vrijblijvend contact met ons op en wij helpen jou graag verder. info@jewelsdelight.nl

Lees meer »

MIYUKI MATEN

 

Het is geen geheim dat ik graag met de glazen Japanse Miyuki kralen werk.

Waarom, omdat de kralen altijd exact de dezlfde maat hebben en bij o.a. het weven / rijgen van armbanden is dit wel iets wat duidelijk zichtbaar is als de maten onderling verschillen. Persoonlijk vind ik dat niet zo mooi.

De maten die ik gebruik zijn : 11/0  rijggat 0.8mm,  8/0 rijggat 1.2mm en          6/0 rijggat 1,6mm.

Ook zijn er enorm veel kleuren en variaties in deze kraaltjes waar ik best wel hebberig van wordt als ik een bestelling doe. Ik moet wel  toegeven dat het een steeds grotere uitdagenig wordt om met 11/0 te werken.

Er is ook nog een nog een maat 15/0 rijggat 0.6 maar daar waag ik mij niet aan. Check onze Miyuki sets !!

Sets

 

Lees meer »

KRUIZEN

Wij hebben een 3-tal mooie kruizen gemaakt in 3 verschillendde uitvoeringen.

Twee zijn Keltische kruizen en 1 met een witte vredesduif.

De duif is koper gepatineerd en het kruis zelf is zilverkleurig gelaten om zowel de duif als het kruis te accentueren.

De andere twee zijn brons om ze een onvervalst en natuurlijke uitstraling te geven.

 

Lees meer »

Dichcroic

Wij noemen het dichroic glas maar dat is eigenlijk niet correct. Het dichroic is een metaaloxide dat in dunne laagjes op glas wordt aangebracht.

Het woord komt uit het Grieks, di = twee en chroma = kleur, twee kleurig dus. De kleur varieert bij lichtinval en het heeft een schitterende glans.

Wij doen altijd helder glas over het dichroic voor het fusen omdat zo de glans het beste tot zijn recht komt.

Er zijn een serie van 6 kruisjes met ketting gemaakt en ook nog mooie glashangers die in de winkel te vinden zijn.

Lees meer »

Miyuki Kralen

Ik hou enorm van Miyuki kraaltjes vanwege de vele kleuren en variaties, ze zijn van glas, en altijd perfect gevormd wat zeker een ding is op de weefraam. 

Er zijn verschillende maten kraaltjes b.v. 6/0, 8/0 en 11/0 waarbij 11/0 de kleinste kraaltjes zijn. Deze zijn super mooi om een arband mee te maken op een weefraam. De afwerking kan op diverse manieren zoals b.v. de tubes, schuifkraal of schuifknoop. Laat je fantasie los en kijk wat je nog meer kan maken met deze mooie kraaltjes. Wat dacht je van oorbellen of broches. Zorg dat voor je begint je alle spulletjes bij de hand hebt neem de tijd. Oefening baart kunst. Mocht je er niet uitkomen neem een kijkje op You Tube hier staan enorm veel instructie video's die je vast verder kunnen helpen. Succes !!

Mocht je vragen hebben kan je ons ook mailen. Contact

Lees meer »

Solderen

Bij het Tiffanywerk is solderen een belangrijk punt. Zoals je op foto 1 ziet zijn de soldeerlijnen dun, glad en overal hetzelfde. Zo komt het glaswerk het best tot zijn recht zonder hinderlijke bulten in het soldeer. Het soldeer is in dit geval gepatineerd. Het voorbeeld is de Tiffany lamp Autumn.

Op foto 2, een waxinelicht houder is ook goed te zien dat strak soldeerwerk op een klein opject zeker van belang is. Het soldeer is zilverkleurig gelaten. 

Meer zien van de waxinelicht houder klik hier: SFEERLICHTJE SPRING                                                                                                                                       

Meer zien van de lamp klik hier :TIFFANY LAMP AUTUMN

Lees meer »